شهر شبکه

ارایه اخبار روز و آموزش های فناوری اطلاعات

شهر شبکه

ارایه اخبار روز و آموزش های فناوری اطلاعات

نقد و بررسی : رادیو وایرلس میکروتیک SXT Lite5

رادیو وایرلس میکروتیک SXT Lite5 ساخته شده در کمپانی Mikrotik  می‌باشد . این رادیو از نظر قیمت ارزان و مقرون به صرفه است که با یک پردازنده   600MHz ، رم  64MB و آنتن داخلی dbi16 دو جهته یکی از بهترین گزینه ها برای اتباطات نقطه به نقطه محسوب می‌شود .

این رادیو با توان 500 میلی واتی خود و با استفاده از استاندارد تکنولوژی 802.11a/n قادر است دیتا را تا سرعت 300Mb/s انتقال دهد که این خود نشان دهنده قدرت بالای دستگاه می‌باشد.

درون رادیو یک روتر برد مدل RBSXT5nDr2 می‌باشد که دارای یک پورت اترنت 100/10 می باشد.

 

ویژگی های رادیو وایرلس میکروتیک SXT Lite5:

  • دارای پردازنده مدل AR9344 در این رادیو
  • دارای حافظه دستگاه 128MB
  • دارای لایسنس میکروتیک این رادیو Level3
  • وزن کم و نصب آسان

 

در پشت این رادیو چراغهایی تعبیه شده است که مراحل نصب را برای کاربران آسانتر می کند ، ترتیب این چراغ ها در چراغ اول نشان دهنده‌ی پاور دستگاه و چراغ دوم نشان دهنده ی قدرت سیگنال می‌باشد.

 

محتویات داخل جعبه رادیو وایرلس میکروتیک SXT Lite5 شامل :

 

  • رادیو
  • بست فلزی برای نصب روی انواع دکل و لوله
  • منبع تغذیه 24v

رادیو وایرلس میکروتیک SXT Lite5 قادر است در شرایط سخت و دمای بین -40  تا 70 نیز به خوبی کار کند. همچنین دارای باند 5GHz است که گزینه مناسبی برای یک ارتباط خوب و ثابت می باشد .

این مدل از رادیو در مدل های مختلف در بازار موجود است که بر اساس نیاز و مراجعه به قسمت مقایسه مستر شبکه میتوانید بهترین گزینه را انتخاب کنید .

رادیو وایرلس میکروتیک SXT Lite5  از  کابل POE میکروتیک بعنوان واسط ارتباط با سوئیچ استفاده می کند.

SXT Lite5-US

(ایالات متحده آمریکا) از کارخانه در فرکانس‌های 5170 تا 5250 مگاهرتز و 5725 تا 5835 مگاهرتزی قفل شده است. توجه داشته باشید که این قفل قابل حذف کردن نیست.

رنج فرکانس آن از 5150 تا 5875 مگاهرتز پشتیبانی می کند (محدوده فرکانس خاص را می توان با مقررات کشور محدود کرد).

 

ویژگی های رادیو وایرلس میکروتیک SXT Lite5 :

 

  • دارای کد محصول RBSXT5nDr2 و مشهور به SXT Lite5
  • دارای معماری MIPSBE
  • دارای ابعاد این رادیو 140x140x56mm
  • دارای پردازشگر (CPU(AR9344 ، با قدرت پردازش 600 MHz.
  • دارای رم و ذخیره ساز با ظرفیت به ترتیب 64 و 128 مگابایت
  • دارای پورت 100/10 اترنت
  • کارت وایرلس با توان انتقال 300 Mbit/s در باند 5 GHz
  • دارای استاندارد 11a/n

مشخصات کلی رادیو وایرلس میکروتیک SXT Lite5 :

رادیو وایرلس میکروتیک SXT Lite5

رادیو وایرلس میکروتیک SXT Lite5

رادیو وایرلس میکروتیک SXT Lite5

رادیو وایرلس میکروتیک SXT Lite5

رادیو وایرلس میکروتیک SXT Lite5

 

 

 

نگاهی به رادیو وایرلس میکروتیک مدل SXT Lite5:

رادیو وایرلس میکروتیک SXT Lite5


7 علامت که نشان می‌دهد کامپیوتر شما ممکن است از کار بیافتد

معمولا کامپبوترها در مواقع حساس و زمان‌هایی که ما بیشترین نیاز را به آن‌ها داریم، از کار می‌افتند. گاهی هنگام کار بر روی یک پروژه، قبل از فشردن دکمه Save ممکن است کامپیوتر خاموش شود و ما همه اطلاعات خود را از دست بدهیم.

با توجه به این مسئله این‌که بتوانیم زمان خراب شدن کامپیوتر خود را حدس بزنیم، کمک بزرگی محسوب می‌شود. خوشبختانه این امکان وجود دارد. خرابی‌های کامپیوتر به آن‌ اندازه که به‌نظر می‌رسند، تصادفی نیستند.

در ادامه به توضیح علامت‌هایی که نشان می‌دهد، کامپیوتر ممکن است از کار بیافتد، می‌پردازیم. همچنین راه‌کارهایی برای حل این مشکلات ارایه خواهیم کرد.


1. هارددرایو پرسروصدا

با این‌که امروزه بیشتر لپ‌تاپ‌ها از SSD بهره می‌برند، اما دستگاه‌های ارزان‌قیمت و بعضی از کامپیوترهای دسکتاپ همچنان از هارددرایوهای قدیمی HDD استفاده می‌کنند.

هارددرایوهای قدیمی مکانیکی هستند و دارای بخش‌هایی هستند که حرکت می‌کنند. بنابراین درست همانند هر وسیله دیگر با اجزای متحرک، این بخش‌ها ممکن است آسیب ببینند، خراب شوند و از کار بیافتند.

بر طبق تحقیقات، طول عمر یک هارددرایو بین 3 تا 5 سال است.

راه‌حل:

شما به‌عنوان یک کاربر عادی، کاری برای جلوگیری از خراب شدن هارددرایو نمی‌توانید انجام دهید. درعوض تنها می‌توانید به مدیریت ریسک بپردازید. نسبت به هرگونه علامت که نشان می‌دهد هارددرایو را درگیر کرده است، هوشیار باشید و در فواصل زمانی کوتاه از داده‌های خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.


2. خطاهای بوت

گرچه لیست دلایل احتمالی برای خطاهای بوت بی‌پایان است، شما می‌توانید مطمئن باشید که همه آن‌ها به افزایش ریسک خراب شدن لپ‌تاپ‌تان منتهی می‌شوند.

اگر شما پیام‌هایی مانند “Boot device not found” را دریافت می‌کنید، احتمال این‌که کپی ویندوزتان خراب شده باشد، زیاد است. همین موضوع به‌نوبه خود می‌تواند نشان‌دهنده افزایش احتمال خراب شدن کامپیوتر باشد. این موضوع به‌ویژه هنگامی‌که خطاهای بوت هرازگاهی ظاهر شوند، صادق است.

راه‌حل:

می‌توانید در مورد رفع خطاهای بوت در ویندوز مطالعه کنید تا ببینید کدام مورد مشکل شما را حل خواهد کرد. در بدترین شرایط ممکن است مجبور به نصب دوباره سیستم‌عامل خود شوید.


3. عملکرد ضعیف نرم‌افزار

خرابی کامپیوتر همیشه ریشه در ایرادات سخت‌افزاری ندارد، گاهی نرم‌افزار‌ها می‌توانند سبب بروز این مشکل شوند.

یکی از دلایل ساده مشکلات نرم‌افزار‌ی که معمولا به آن توجه نمی‌شود، مشخصات فنی کامپیوتر شما است. اگر یک برنامه برای اجرا به توان پردازشی بیش از چیزی که کامپیوتر شما ارایه می‌کند، نیاز داشته باشد، دستگاه کند و متوقف خواهد شد و اغلب از کار خواهد افتاد.

راه‌حل:

عاقلانه رفتار کنید. سعی نکنید تصاویر فتوشاپی را در یک کامپیوتر 6 ساله با 2 گیگابایت رم، ویرایش کنید! همچنین به‌طور همزمان چندین برنامه را بیش از چیزی که کامپیوترتان قادر به مدیریت آن است، اجرا نکنید.

اگر همچنان مشکل وجود داشت با استفاده از ابزارهای موجود در ویندوز، سیستم را پاکسازی‌ کنید. در بدترین شرایط ممکن است مجبور به نصب دوباره سیستم‌عامل خود شوید.


4. عملکرد ضعیف سخت‌افزار

یکی دیگر از علامت‌‌های ازکار افتادن کامپیوتر عملکرد ضعیف سخت‌افزاری است. عملکرد کند و ضعیف، یک نشانه قوی از خراب شدن قریب‌الوقوع کامپیوتر است. اگر نتوانستید مشکلی را در نرم‌افزار دستگاه خود پیدا کنید، به احتمال زیاد ایراد از سخت‌افزار سیستم شماست.

راه‌حل:

هزاران قطعه در کامپیوتر وجود دارد، مشکل سیستم می‌تواند ناشی از هریک از این قطعات باشد. برای این‌که متوجه شوید کدام قطعه از سیستم‌ مشکل‌ساز شده است می‌توانید از ابزارهای رایگان بنچمارک استفاده کنید.


5. صدای زیاد فن سیستم

بالا بودن بیش از حد معمول صدای فن سیستم، نشانگر دمای بالا داخل دستگاه و از علامت‌‌های ازکار افتادن کامپیوتر است. فن برای خنک کردن دستگاه مجبور است با شدت بیشتری کار کند تا مشکل دمای بالا دستگاه را حل کند.

بالا بودن بیش از حد دمای قطعات داخل دستگاه می‌تواند منجر به ایجاد شرایطی شود که در نهایت سیستم شما از کار بیافتد و یا حتی به سخت‌افزار دستگاه آسیب بزند.

راه‌حل:

شما می‌توانید برای حل مشکل از یک ابزار نظارت‌کننده مانند SpeedFan استفاده کنید و گزارشات دمای CPU و GPU را بررسی نمایید.

اگر تمام اجزا داغ هستند، کیس خود را باز کنید و فن را با یک قوطی هوای فشرده تمیز نمایید. در مورد لپ‌تاپ‌ها این گزینه وجود ندارد، شما می‌توانید فن را تمیز کنید و یا از یک کول‌پد استفاده نمایید.


6. تداخل سخت‌افزاری

زمانی‌که دو نرم‌افزار مختلف سعی می‌کنند از یک جزء سخت‌افزاری مشابه استفاده کنند، تداخل سخت‌افزاری رخ می‌دهد.

تشخیص تداخلات سخت‌افزاری ساده نیست. یک مشکل ممکن است خود را در یک برنامه نشان دهد در حالی‌که ممکن است یک برنامه دیگر به‌خوبی کار کند.

زمانی‌که یک تداخل سخت‌افزاری رخ می‌دهد، کامپیوتر ناپایدار می‌شود. در بهترین حالت برنامه‌ای که از آن استفاده می‌کنید، به‌طور مداوم متوقف می‌شود. در بدترین حالت نیز شما شاهد جریان نمایش پایان‌ناپذیر “صفحه آبی مرگ” خواهید بود.

علامت‌ ازکار افتادن کامپیوتر


راه‌حل:

ساده‌ترین راه برای آگاهی از وجود تداخل سخت‌افزاری در کامپیوتر شما، استفاده از Device Manager است.

هرنوع مشکلی در Device Manager با رنگ زرد و علامت تعجب نشان داده می‌شود.

نصب مجدد درایورهای سخت‌افزار نیز راه‌حل دیگریست. اگر این مورد نیز به شما کمک نکرد، باید یکی از دستگاه‌های مشکل‌ساز را در Device Manager غیرفعال کنید.


7. خرابی فایل‌ها و برنامه‌ها

فایل‌هایی که همیشه کار می‌کنند، ناگهان دیگر باز نمی‌شوند و یا فقط در موارد خاص کار می‌کنند. این مشکل ممکن است با یک پیام اخطار همراه باشد.

این ارورها می‌توانند علل گوناگونی داشته باشند؛ بدافزارها، نقص سخت‌افزاری، نقص اجزا داخلی و فایل‌های خراب از این دلایل هستند.

راه‌حل:

در اولین قدم، آنتی‌ویروس خود را اجرا کنید. معمولا بدافزارها دلیل عمده این مشکلات هستند. همچنین می‌توانید به بررسی اررورهای هارددرایو بپردازید و مطمئن شوید که فایل‌ها را با برنامه‌های مناسب باز می‌کنید.

چگونه بر قابلیت اطمینان کامپیوتر نظارت کنیم؟

برای آگاهی از وضعیت سیستم و یادآوری علامت‌‌های ازکار افتادن کامپیوتر باید موارد زیادی را به‌خاطر بسپارید و بررسی نمایید. اکثر کاربران توانایی و زمان مناسبی برای انجام این کار را ندارند.

خوشبختانه ویندوز چند ابزار برای این کار ارایه کرده است:

 Reliability Monitor: این ابزار به کامپیوتر شما نمره‌ای بین 1-10 بر پایه شاخص ثبات می‌دهد. همچنین رویدادهای بحرانی، هشدارها و سایر اطلاعات را فهرست می‌کند که کنار هر کدام یک لینک وجود دارد که به شما این امکان را می‌دهد تا اطلاعات فنی بیشتری را مشاهده کنید. هرگونه تهدید جدی برای ثبات دستگاه شما باید در این‌جا نشان داده شود.

Disk Error Checking: ویندوز به شما امکان بررسی درایوها را می‌دهد. برای اجرای اسکن و بررسی ارورها، بر روی درایو راست‌کلیک کنید و Properties > Tools > Error Checking > Check را انتخاب نمایید.

روتر چیست و چگونه کار می کند؟

Image result for ‫روتر چیست‬‎




روتر چیست ؟

روترها بخش مهمی از تکنولوژی هایی هستند که امروزه ما در زندگی روزمره خود از آن استفاده می کنیم. اما متاسفانه دقیقا ضرورت وجود آنها را درک نکرده و کارایی آنها را نمی دانیم.


در حقیقت بسیاری از افراد در رابطه با عملکرد روتر ها و تفاوت آنها با مودم ها چیزی نمی دانند. خوشبختانه ما در این مقابله در رابطه با روترها توضیحات کاملی خواهیم داد تا شما بهتر بتوانید درک درستی از این دستگاه ها داشته باشید.


نقش روتر ها در شبکه :

یک توضیح ساده این است که روترها دستگاه ها را در یک شبکه به وسیله انتقال بسته های اطلاعاتی به یکدیگر متصل می نماید. این اطلاعات را می توان بین دو دستگاه و یا یک دستگاه به اینترنت ارسال کرد. روتر ها این کار را با اختصاص یک آدرس IP محلی به هر یک از دستگاه ها در شبکه انجام می دهد. این کار انتقال اطلاعات را در شبکه تضمین کرده و از هدر رفتن آن در شبکه جلوگیری می نماید.


برای این که نقش روترها را در شبکه بهتر درک کنید داده ها را به عنوان یک بسته در نظر بگیرید که جهت ارسال به آدرس نیاز دارد تا به دست گیرنده درست برسد. شبکه کامپیوتری شما مانند یک جاده است به همین دلیل دانستن موقعیت مکانی در آن به دلیل وسعت زیاد کافی نیست.بسته های اطلاعاتی به راحتی می توانند به صورت محدود و یا به آدرس اشتباهی بروند.


روتر ها با اختصاص IP بسته ها را به آدرس درست هدایت می کنند. همچنین قادر هستند که کلیه بسته های اطلاعاتی را ارسال و یا حتی به فرستنده بازگردانند. این ارسال اطلاعات به سرعت انجام شده به طوری که اصلا متوجه نخواهیم شد.


نحوه عملکرد روترها :

عملیات روتینگ به معنای فرآیند ارسال داده IP از یک شبکه به شبکه دیگر است. در واقع روتر ها دستگاه هایی هستند که به شبکه متصل شده و کار انتقال داده را انجام می دهند. روترها در واقع به 2 بال شبکه (NIC) متصل هستند که یک بال به یک شبکه و دیگری به شبکه دیگر متصل است. در واقع این دستگاه ها می توانند تعداد شبکه های زیادی را به یگدیگر متصل نمایند و برای آنها یک NIC در نظر بگیرد.


پیکربندی دو شبکه با یک روتر بسیار آسان است. مانند شکل زیر:


نحوه عملکرد روتر در شبکه


اما زمانی که شبکه ما بزرگتر و در نتیجه تعداد روتر ها بیشتر می شود شرایط کمی پیچده تر خواهد شد. برای مثال زمانی که ما می خواهیم سه شبکه را توسط روتر یه یک دیگر متصل نماییم دو روش وجود دارد:


1ـ یکی از روش ها این است که این سه شبکه را توسط دو روتر یه یک دیگر متصل نمایید. مانند شکل زیر:


نحوه عملکرد روتر در شبکه


در این روش زمانی که روتر B یا A غیر فعال می شود هیچ مسیری وجود ندارد که زیر شبکه A به زیر شبکه C برسد. بنابراین جهت انتقال اطلاعات از زیر شبکه A به زیر شبکه C نیاز به فعال بودن هر دو روتر A و B می باشد.                       


2ـ یکی دیگر از روش ها اتصال سه شبکه به وسیله 3 روتر می باشد. مانند شکل زیر:


نحوه عملکرد روتر در شبکه


کار روترها تنها انتقال اطلاعات در شبکه نمی باشد. در واقع آنها همواره به دنبال سریعتر مسیر جهت انتقال اطلاعات هستند.


در این روش جهت رسیدن به زیر شبکه C دو مسیر وجود دارد: 1ـ به طور مستقیم از زیر شبکه A به C برود.2ـ از طریق زیر شبکه B به زیر شبکه C برسد. قطعا این کار به دلیل سرعت بیشتر به طور مستقیم از زیرشبکه A به C انجام می شود. حال این سوال پیش می آید یک روتر چگونه این مسیر را تشخیص می دهد؟


روترها این کار را با استفاده از ارزش متریک تشخیص می داند. هر کدام از این مسیرها دارای یک ارزش متریک اختصاص داده شده می باشند. ارزش متریک درواقع یک مقدار ترجیحی می باشد. در این جا دو مسیر وجود دارد که یکی از آنها دارای ارزش متریک کمتری می باشد، به همین دلیل روتر انتقال را از طریق کمترین میزان انجام می دهد.


تفاوت مودم و روتر :

از آنجایی که امروزه مودم ها بسیار پیشرفته شده و دارای برخی از ویژگی های روتر ها هستند، ایجاد تمایز میان این دو بسیار مشکل شده است. اما افرادی که روزهای اولیه اینترنت را به یاد دارند کاملا به تفاوت میان این دو آشنا هستند.


جهت اتصال به اینترنت نیاز به مودم داشته و جهت اتصال چندین دستگاه در شبکه و یا حتی خود مودم نیاز به روتر خواهید داشت. در واقع روتر ها اطلاعات را میان چند دستگاه و حتی مودم انتقال می دهند. مودم کانالی جهت انتقال اطلاعات از طریق اینترنت می باشد.


نحوه عملکرد روتر در شبکه


تفاوت میان روتر بی سیم و کابلی :

تفاوت میان روتر بی سیم و کابلی در نوع اتصال آن می باشد. یک روتر سیمی تنها دارای پورت های کابل شبکه است، در حالی که یک روتر بی سیم (همچنین به عنوان یک روتر Wi-Fi شناخته می شود) شامل آنتن ها و یک آداپتور بی سیم است که اجازه می دهد دستگاه ها بدون کابل برق وصل شوند. اکثر مودم ها و روتر ها شامل پرت های LAN و آنتن هستند.


انواع مختلف روتر شبکه سیسکو:

روترهای مختلفی در بازار موجود هستند، از کمترین تا بیشترین قیمت که همه آنها در سایت فروشگاه اینترنتی مستر شبکه موجود می باشد.