شهر شبکه

ارایه اخبار روز و آموزش های فناوری اطلاعات

شهر شبکه

ارایه اخبار روز و آموزش های فناوری اطلاعات

انتخاب پردازنده مناسب برای سرورها:

راهنمای انتخاب پردازنده مناسب برای سرور


CPU یا واحد پردازش مرکزی به عنوان مغز سرور شناخته می شود. اگر می خواهید یک سرور جدید را راه اندازی کرده و یا سرور قدیمی خود را به روز کنید، در هر دو صورت ابتدا باید اطلاعات کافی در رابطه با سرور خود کسب نمایید. به طور کلی پردازنده هایی که داری تعداد هسته و سرعت بالاتری هستند در مقایسه با پردازندهایی با هسته و سرعت کم تر تفاوت زیادی دارند.

محل قرارگیری CPU در سرور بر روی Chipset سرور می باشد. برای آنکه بهتر متوجه شوید ماشینی را در نظر بگیرید که پردازنده موتور و چیپست شاسی خودرو است. Chipset مانند ماشین به شما کمک می کند تا وسیله نقلیه خود را روشن، متوقف و یا پارک کنید. پردازنده با اجزای داخلی مانند صفحات آداپتور، ماژول های حافظه و سایر دستگاه ها از طریق چیپست ارتباط برقرار می کند.

Chipset ها کل ایترفیس های سرور را کنترل می کنند. خرید پردازنده سرور و چیپست تأثیر مستقیمی بر روی سرعت سرور، سرعت عملکرد Bus ، میزان حافظه ای که می توان استفاده کرد و نوع نرم افزارها دارند.


فاکتورهای پردازشی که در هنگام خرید سرور اهمیت دارند:


فاکتورهای اصلی پردازشی که هنگام خرید سرور باید بیشترین توجه را داشته باشید عبارتند از:


 

1ـ هسته (Core):

اگر در اوایل سال 2000 از سیستم های کامپیوتری استفاده می کردید شاید یادتان باشد در آن کامپیوترها هنگامی که یک نرم افزار هنگ می کرد، کل سیستم از کار می افتاد. این مشکل سیستم عامل ها و پردازنده ها بود. با داشتن یک پردازنده تک هسته ای، تنها می توانید یک برنامه را اجرا کنید. این در حالی است که با داشتن یک پردازنده چند هسته ای می توانید چندین برنامه را اجرا نمایید زیرا کارها بین چند هسته تقسیم می شوند.

اگر به طور اتفاقی ، یکی از هسته های اصلی در حال اجرا از کار بیافتد ، هنوز می توانید کار خود را با هسته های دیگر ادامه دهید. و یا حتی می توانید برای آزاد کردن هسته برنامه را ببندید.

2ـ نخ ها (Threads):

تعداد پردازشگرهایی است که یک تراشه می تواند به یکباره اداره کند. Thread ها مشابه هسته ها هستند. گاهی اوقات با کلماتی مانند “پردازنده قابلیت چند لایه سازی” روبرو می شویم، به این معنی که به یک هسته واحد اجازه می دهد تا Thread دوگانه ایجاد کند.

3ـ کش (Cache):

از کش برای سرعت بخشیدن دسترسی به دستورالعمل ها و داده های بین پردازنده و رم استفاده می شود. به طور کلی سه نوع کش وجود دارد که شامل:

L1 – سریع تر، اما محدودتر

L2 – وسیع تر، اما کندتر

L3 – وسیع تر، اما نسبت به دو نوع بالا کندتر

شما نباید به عامل کش توجه زیادی کنید ، زیرا نمی توانیم بگوییم که چگونه بر عملکرد در دنیای واقعی تأثیرگذار است. مهمترین عواملی که در هنگام خرید سرور باید در نظر بگیرید Clock Speed و تعداد هسته است.

 

علت محبوب بودن پردازشگرهای چند هسته ای:


تولید کنندگان اینگونه تجهیزات به دلیل محدودیت های خاص تکنولوژیکی، افزایش Clock Speed در یک پردازنده تک هسته ای را را دشوار می دانند. بنابراین، آنها تصمیم گرفتند واحدهای پردازشی یکسان بیشتری را به یک پردازنده اضافه کنند. پردازنده تک هسته ای یک واحد پردازش تنهاست، در حالی که پردازنده چند هسته ای به معنی واحد پردازش چندگانه است.

برای مثال اگر در دفترچه راهنمای سروری مشاهده کردید که این سرور دارای پردازنده دو هسته ای 2.5GHZ است این بدان معناست که پردازنده دارای دو واحد پردازش با سرعت ساعت 2.5GHz است.

حال نوبت به انتخاب است هسته بیشتر ، سرعت ساعت کمتر یا هسته کمتر ، سرعت ساعت بالاتر کدام یک مناسب تر است؟

پاسخ این سوال این است که اگر برایتان امکانپذیر است تعداد هسته بیشتر و سرعت بالاتر را انتخاب نمایید. اما این انتخاب هزینه زیادی را در بردارد که ممکن است برای شما مقدور نباشد. بنابراین ما شرایط مختلف را برای شما شرح خواهیم داد. که شما بتوانید منتاسب با نیاز و بودجه خود انتخاب نمایید.

 

1ـ هسته بیشتر و سرعت ساعت کمتر:

مزایا:

ـ پردازنده هایی که هسته های بالاتری دارند از عملکرد بهتری برخوردار بوده و مقرون به صرفه می باشند.

ـ برنامه های Multi-threading از تعداد بیشتری هسته استفاده می کنند.

ـ Multi-threading برای برنامه ها با گذشت زمان به پیشرفت خود ادامه می دهد.

ـ به راحتی برنامه های بیشتری را بدون افت عملکرد اجرا می کند.

ـ برای مجازی سازی و اجرای چندین ماشین مجازی عالی هستند.

معایب :

ـ  ارائه عملکرد single threaded پایین تر

2ـ هسته کمتر و سرعت ساعت بالاتر:

مزایا:

ـ ارائه عملکرد بهتر single threaded

ـ قیمت کمتر

معایب :

ـ به دلیل تعداد کمتر هسته ، تقسیم کار بین برنامه ها دشوار می شود.

ـ به اندازه برنامه های multi-threading قوی نیستند.

 

انواع مختلف پردازنده های سرور:

در گذشته، انتخاب پردازنده کار بسیار ساده ای بود، زیرا اینتل و AMD تنها دو سری پردازنده تولید می کردند. هر کدام از این برندها فقط از یک سوکت پردازنده استفاده می کردند و این سوکت با هر دو پردازنده سازگار بود. در رابطه با سرعت پردازنده، تعداد محدودی در دسترس بود.

با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی این دو تولید کننده بزرگ پردازنده، طیف وسیعی از مدل های مختلف پردازنده را برای مجموعه ای از برنامه ها تولید کردند.

خروجی پردازنده بسته به نوع برنامه متفاوت خواهد بود:

ـ سطح ابتدایی:

برای استارت آپ ها و SMB هایی که به اجرای برنامه های کمتری نیازدارند مناسب می باشند.

ـ سطح متوسط:

برای شرکت هایی با برنامه ها و فضای ذخیره سازی متوسط مناسب هستند.

ـ سطح سازمانی:

برای شرکت های بزرگ با اجرای برنامه های مهم مناسب هستند.

 

امروزه هر دو شرکت (AMD و Intel) انواع مختلفی از پردازنده را تولید می کنند که در موارد زیر با یدیگر تفاوت دارند:

ـ سرعت ساعت (Clock Speed)

ـ کش L2

ـ نوع سوکت

ـ سرعت Host Bus

ـ سایر ویژگی ها

 

انواع پردازنده های پیشرفته AMD شامل:

ـ Sempron

ـ Athlon

ـ Phenom

 

انواع پردازنده های اینتل شامل:

ـ Celeron

ـ Pentium

ـ Core


نتیجه گیری:

اگر می خواهید سروری جدید را راه اندازی کرده و یا سرور قدیمی خود را تجهیز نمایید، انتخاب پردازشگر مناسب بسیار اهمیت دارد. بنابراین ابتدا باید نیازهای خود را بررسی کرده و نسبت به آنان بر اساس بودجه خرید CPU را انجام دهید.